Tussen al het BBQ-geweld door heeft een mens soms gewoon eens zin in iets luchtig, iets gezonds, iets met heerlijke puur-natuur smaken!

Aan de smaak van verse garnaaltjes kan je weinig verbeteren maar toch heb ik in onderstaand recept de tomaat garnaal opgewerkt met wat tonijnsla… Niet voor de smaak dus maar wel omdat een klassieke tomaat garnaal als hoofdgerecht wat weinig is voor mij. Dankzij de tonijnsla heb je vlugger een voldaan gevoel.

Tomaat garnaal met tonijnsla

Recept tomaat garnaal met tonijnsla

Ingrediënten:

2 tomaten per persoon
1  blikje tonijn
gepelde grijze garnalen
ijsbergsla
komkommer
peterselie
peper, zout, mayonaise en olijfolie

Bereidingswijze:

Maak met een mes een kruisje onderaan de tomaten en leg ze enkele tellen in kokend water. Spoel ze daarna onmiddellijk onder koud water en trek met een mes het velletje er af.

Snij nu het hoedje er af. Dit kan je later gebruiken om bovenop de gevulde tomaat te zetten maar dat hoeft niet.

Leg de tomaten even opzij.

Doe de tonijn mét zijn sap in een mengbeker. Doe er een beetje mayonaise op en kruid goed met peper en zout. Doe er ook maar wat gesnipperde peterselie in. Meng met een vork de tonijn tot je een smeuïge tonijnsalade hebt.

Meng nu het grootste deel van je garnalen hieronder maar hou zeker nog een deel garnalen opzij voor de afwerking.

Schil de komkommer en snij hem in schijfjes.

Was de sla en zwier hem droog.

Maak op een groot bord een bedje van sla en leg hier de komkommerschijfjes rond.

Vul de tomaten met het mengsel dat je gemaakt hebt en leg ze op het bedje van sla.

Werk het bord af met de overige garnalen en de peterselie en ga er nog eens goed over met de pepermolen. Je kan ook een scheutje olijfolie over het bord sprenkelen.

 

 

Volg mij op Social Media:KristofFoodgarnaal,ReceptTussen al het BBQ-geweld door heeft een mens soms gewoon eens zin in iets luchtig, iets gezonds, iets met heerlijke puur-natuur smaken! Aan de smaak van verse garnaaltjes kan je weinig verbeteren maar toch heb ik in onderstaand recept de tomaat garnaal opgewerkt met wat tonijnsla... Niet voor de smaak...Alles voor de man met smaak!