Hebt u het ook gelezen in de krant?

Het typische champagnefluitje is uit! De heerlijke bubbeldrank zou veel beter tot zijn recht komen in een … ordinair wijnglas. Volgens het artikel heeft een panel van kenners de test gedaan met twee glazen Laurent Perrier. Het ene glas was een fluitje, het andere een glas voor witte wijn. Jullie raden het al allicht, niet het fluitje maar wel het witte wijn glas kwam als winnaar uit de test.

Wat ik er persoonlijk van vind vertel ik zo meteen maar eerst even verder gaan op bovenstaande test.

Volgens de kenners kan je met een fluitjes glas enkel de bubbels proeven en mis je de aroma’s terwijl dat met een wijnglas helemaal anders is. Klinkt logisch want bij een rode wijn het je ook veel meer genot van de geur bij een groter glas. Langs de andere kant heb ik me altijd laten vertellen dat het smalle fluitje net de aroma’s in het glas houd.

Ik weet het op de duur ook niet meer hoor!

Riedel, een dure Duitse glazen producent, heeft alvast een compromis gevonden en zij komen met het tulpglas. Breed in het midden en smal vanboven. Op die manier komen de aroma’s vrij en worden ze toch in het glas gehouden.

 

Fluitjes zijn uit

 

Bent u wel op zoek naar glazen?

Bij Brianto.be kan u gepersonaliseerde champagneglazen kopen.

Bij Wijnglazenstore vindt u dan weer alle soorten glazen!

Wat vind ik er van?

Wat ik er van vind? De zoveelste modetrend volgens mij!

Als je onderaan het artikel kijkt zie je een ‘coupe’ staan, een heel breed champagne glas en dat is nu écht iets van heel lang geleden.

Ik ga het zowieso wel eens testen want ergens kan ik de logica wel volgen. Als je inderdaad meer genot van je champagne krijgt dan ga ik graag mee met deze trend maar mijn fluitjes worden voorlopig niet vervangen.

Wat denkt u er van? Toch maar eens proberen of blijft u ook vasthouden aan uw fluitje?

We zullen zien wat er van komt maar zoals eerder gezegd denk ik niet dat dit echt zal doorbreken.

 

 

 

 

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/fluit.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/fluit.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagneHebt u het ook gelezen in de krant? Het typische champagnefluitje is uit! De heerlijke bubbeldrank zou veel beter tot zijn recht komen in een ... ordinair wijnglas. Volgens het artikel heeft een panel van kenners de test gedaan met twee glazen Laurent Perrier. Het ene glas was een fluitje, het...Alles voor de man met smaak!