Meteen naar de inhoud
Home » De fluit is uit!

De fluit is uit!

Hebt u het ook gelezen in de krant?

Het typische champagnefluitje is uit! De heerlijke bubbeldrank zou veel beter tot zijn recht komen in een … ordinair wijnglas. Volgens het artikel heeft een panel van kenners de test gedaan met twee glazen Laurent Perrier. Het ene glas was een fluitje, het andere een glas voor witte wijn. Jullie raden het al allicht, niet het fluitje maar wel het witte wijn glas kwam als winnaar uit de test.

Wat ik er persoonlijk van vind vertel ik zo meteen maar eerst even verder gaan op bovenstaande test.

Volgens de kenners kan je met een fluitjes glas enkel de bubbels proeven en mis je de aroma’s terwijl dat met een wijnglas helemaal anders is. Klinkt logisch want bij een rode wijn het je ook veel meer genot van de geur bij een groter glas. Langs de andere kant heb ik me altijd laten vertellen dat het smalle fluitje net de aroma’s in het glas houd.

Ik weet het op de duur ook niet meer hoor!

Riedel, een dure Duitse glazen producent, heeft alvast een compromis gevonden en zij komen met het tulpglas. Breed in het midden en smal vanboven. Op die manier komen de aroma’s vrij en worden ze toch in het glas gehouden.

 

Fluitjes zijn uit

 

 

Wat vind ik er van?

Wat ik er van vind? De zoveelste modetrend volgens mij!

Champagne coupe glazen blijven voor mij sowieso de norm als je een lekker glas bubbels wil drinken.

Ik wil het wel eens testen want ergens kan ik de logica wel volgen. Als je inderdaad meer genot van je champagne krijgt dan ga ik graag mee met deze trend maar ik heb er echt serieuze bedenkingen bij.

Wat denkt u er van? Toch maar eens proberen of blijft u ook vasthouden aan uw fluitjes. Ik hou mijn ‘coupekes’ en mijn ‘fluitjes’ in ieder geval voorlopig nog bij.

We zullen zien wat er van komt maar zoals eerder gezegd denk ik niet dat dit echt zal doorbreken. Heb je nood aan een nieuwe set échte champagneglazen? Die koop je in de speciaalzaak of online bij een horeca groothandel.

 

 

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!