Mougeottes chardonnayVandaag een Chardonnay in de fles. De bekende druif die het overal ter wereld wel goed doet werd ook aangeplant in de regio “Pays d’Oc”. Resultaat is een erg zachte wijn, met een aangename afdronk. De typische vanillesmaak en een bijzonder aangename perziken overheersen het smaakpallet. Een wijntje dat je niet bij een chili con carne moet drinken, maar een ovenschoteltje met kip kan hij best verdragen. Een hele hoop vruchten, maar toch ook een aangenaam volle smaak.

Ook nog leuk voor deze “Les Mougeottes” is dat hij gemaakt is door een coöperatieve. Zonder een Marxistisch discours te beginnen (het is maar wijn he jongens): een mooi ideaal dat ook nu nog vooral in Frankrijk blijkt stand te houden..

Samengevat

Een echt aangename witte wijn, die meer is dan een dorstlesser op een al te zonnig terras. Aanrader.

Technische fiche

Les Mougeottes

Chardonay (vieilles vignes)

Pays d’Oc

13,5%

rond de 7 €

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/chardonnay.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/chardonnay.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankchardonnay,mougeottesVandaag een Chardonnay in de fles. De bekende druif die het overal ter wereld wel goed doet werd ook aangeplant in de regio 'Pays d'Oc'. Resultaat is een erg zachte wijn, met een aangename afdronk. De typische vanillesmaak en een bijzonder aangename perziken overheersen het smaakpallet. Een wijntje dat...Alles voor de man met smaak!