Meteen naar de inhoud
Home » Zeezuiper en ander lekkers van de Scheldebrouwerij

Zeezuiper en ander lekkers van de Scheldebrouwerij

Het was al even geleden dat ik nog eens een ‘Beer tasting’ artikel geschreven had maar kijk, het is er dan toch weer van gekomen.

Ik had onlangs ergens gelezen dat Zeezuiper  van de Scheldebrouwerij verkozen is tot ‘Beste Belgische Tripel‘ op de World Beer Awards van 2020 dus het leek me de moeite om die eens te proeven! 

 In het geval van de Zeezuiper was ik op voorhand wel wat voorzichtig omdat ik ooit eens een bier gedronken heb met ‘Zee…‘ in de naam en dat was toen enorm zout!

Daar is bij deze tripel gelukkig geen sprake van. Verrassend zacht drinkbaar! Kruidig, licht en ik vind het een beetje naar bloemen smaken ook. (Ik ben een slechte proever dus reken me niet af op mijn smaakpallet.)

==> Meepakken als je het ergens ziet staan!

En als je dan toch bij de brouwer staat, neem dan ineens nog wat andere bieren van de Scheldebrouwerij mee. Degene die ik bij onze brouwer kon vinden heb ik meegebracht en ineens met veel plezier geproefd!

scheldebrouwerij

Bieren van de Scheldebrouwerij

Ik schreef het hierboven al, ik ben niet goed in proefnotities daarom dat ik slechts kort iets ga zeggen over de andere bieren die ik gevonden heb:

Ginnegapper

De Ginnegapper was ééntje waar ik op voorhand echt wel nieuwsgierig naar was. Het is een speciaalbier van de Scheldebrouwerij waarvoor ze samenwerken met de mensen van Catz Gin. Bier met gin is nu niet direct een voordehand liggende combinatie maar het resultaat is er wel, echt een smakelijk biertje!

’n Toeback

Ja, als ik dat hoor moet ik direct aan straffe toebak denken en dat is het ook. Dit is het strafste bier van alle proevertjes die ik meegepakt heb. Naar mijn smaak niks met tabak te maken, gewoon een zeer aangenaam bier waar je eigenlijk de alcohol zelfs niet zo erg proeft. 

Oesterstout

Ik drink heel weinig bruin bier gewoon omdat ik liever tripels drink… Het zou wel eens kunnen dat ik na dit bier geproefd te hebben van gedacht verander!

Het bier is bijna zwart en smaakt zalig! Beetje caramel denk ik maar vooral branderig en aangenaam kruidig in de mond.

Liefhebbers van stout bier moeten deze zeker een keer kopen!

Conclusie

Heb ze alle vier geproefd en ik heb eigenlijk niks negatiefs gevonden. Het zijn allemaal, ieder in zijn eigen stijl, toppers!

Hier in de buurt heb ik voorlopig dus enkel deze 4 gevonden maar ik ga op zoek naar de andere. Op hun website zie ik Krab, Strandgaper, Dulle Griet, enz. staan. Toch namen die ik zeker ook eens wil proberen. 

Meer informatie over de Scheldebrouwerij en een overzicht van alle bieren:

https://scheldebrouwerij.com/

Als ze bij de lokale brouwer niet te vinden zijn kan je ook een box bestellen: https://scheldebrouwerij.com/boxen/

Smakelijk iedereen en als je zelf al één en ander geproefd hebt van deze mannen, laat het zeker weten in de commentaren onder dit artikel!

Oh ja, als je een bierliefhebber bent, bekijk dan ook eens onze andere artikels over bier.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!