Deze gevulde champignons op de BBQ zijn perfect als bijgerecht of aperitiefhapje. Bovendien zijn ze vlug klaar en heel eenvoudig te maken.

Doen! Iedereen gaat dit lekker vinden!

Je kan ze op een paar verschillende manieren maken maar hieronder geef ik het meest eenvoudige recept mee.

In het verleden heb ik zelf ook wel al eens gewerkt met mozzarella en kruiden maar dat is iets meer werk.

gevulde champignons op de bbq

Gevulde champignons op de BBQ

Ik zei het al, dit is eenvoudig te maken en je hebt dus ook niet veel ingrediënten nodig.

  • Doosje grote champignons
  • Kruidenkaas (Boursin bv.) of een kruidenboter
  • Olijfolie

Kuis de champignons en verwijder de steeltjes van de champignons. Vul de champignons op met de kruidenkaas of de kruidenboter.

Wrijf nu de bolle onderkant van de champignons in met olijfolie.

Als je werkt met een gas BBQ kan je de champignons rustig op de rooster leggen op een matig vuurtje.

Bij een houtskool BBQ leg je ze best op een indirect stuk en na een tiental minuten is je hapje klaar.

Pas op: laat alles even afkoelen vooraleer je de champignons opdient. Gesmolten kaas of boter kan verschikkelijk heet zijn.

 

Nog een hapje nodig? Check deze camembert op de BBQ dan even!

Bekijk ook onze andere BBQ recepten eens.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/04/gevulde-champignons-bbq.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/04/gevulde-champignons-bbq.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQDeze gevulde champignons op de BBQ zijn perfect als bijgerecht of aperitiefhapje. Bovendien zijn ze vlug klaar en heel eenvoudig te maken. Doen! Iedereen gaat dit lekker vinden! Je kan ze op een paar verschillende manieren maken maar hieronder geef ik het meest eenvoudige recept mee. In het verleden heb ik zelf...Alles voor de man met smaak!