Een beetje Griekenland op je bord dat is toch altijd een feest en daarom wou ik onlangs lamsburgers zelf maken en dat bleek een top idee te zijn. De burgers waren zo lekker dat ik ze binnenkort gewoon nog eens opnieuw ga maken!
Hieronder geef ik jullie dan ook graag het recept mee en een paar tips mee. Zoals altijd, je kan het recept verfijnen en aanpassen naar eigen smaak.
Recept voor Griekse Lamsburgers
Dit is echt een heel eenvoudig recept om te maken! Ik eet het graag met een versgemaakte tzatziki, wat feta en tomaatjes en olijven.
Ingrediënten:
- 1 kg lamsgehakt
- paneermeel
- 1 chilipeper fijngesneden
- 1 ei
- peper en zout
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 sjalot gesnipperd
- een 8 tal pistolets (of hamburger broodjes)
Bereidingswijze:
Begin met het lamsgehakt. Meng het met de sjalot, de chilipeper, de look, het ei, het paneermeel, peper en zout.
Vorm er dan hamburgers van en laat ze 20 minuten rusten in de koelkast. Om de hamburgers te vormen gebruik ik altijd een hamburgerstamper. Kost bijna niks maar is supergemakkelijk!
Bak de lamsburgers goudbruin in olijfolie.
Tenslotte kan je de broodjes open snijden en ze beleggen. Bestrijk ze met wat tzatziki. Beleg ze met bv. rucola, je lamsburger, feta en nog wat tomaatblokjes.
TIPS
- Pas op met de chilipepers. Liever iets te weinig dan te veel. Ik heb al dikwijls gemerkt dat de ene peper niet de andere is qua “pikantigheid”.
- Maak de burgers lekker dun en iets groter qua omtrek. Op die manier zijn ze heel vlug klaar en passen ze perfect op je broodje. Doordat ze dun zijn geraakt de tzatziki, feta en/of ander beleg er ook nog bij.
- BBQ: ik vraag mij echt af hoe deze heerlijke lamsburgers zouden smaken als ze recht van de grill komen. Dat extra snufje bbq-smaak moet het nog beter maken!
Ook fan van de “Griekse keuken”? Dan moet je dit zeker een proberen! Laat in de commentaren maar weten wat jullie van het recept vinden. Als je zelf nog een leuk Grieks recept hebt mag je dat ook altijd delen natuurlijk.
Volg mij op Social Media:
O, wanneer mag ik bij je komen eten? Heerlijk ziet het er uit. Goed gelukt dus. gr. Jeannet
Deze ga ik zeker opslaan! Sta als ik vrij ben altijd in de keuken, preppen voor komende werkdagen etc. Dit is een lekkere voor een weekend vrij, jum!!
Alhoewel het hier in mijn dorp wat lastiger is om lamsgehakt te kunnen kopen vind ik dit recept zeer de moeite waard om naar de grote stad te reizen voor lamsgehakt. Leuk recept voor 2e Paasdag!
Dat ziet er echt heerlijk uit. Ik heb nog nooit lamsgehakt op. Smaakt dat heel anders als rundergehakt? Lamsvlees op zichzelf vind ik namelijk niet lekker
ja, de smaak van lamsvlees zit er natuurlijk in maar in dit geval had ik de burgers vrij dun gemaakt waardoor dat echt goed meevalt. Tzatziki en feta hebben ook een redelijk stevige smaak dus het geheel is prima hoor!
Ik ben zelf geen fan van de griekse keuken. Het zonnetje schijnt dus misschien een klein barbecuetje?
Zelf ben ik zoals je leest wel een fan maar alle initiatieven die met BBQ te maken hebben krijgen mijn volledige steun! 🙂
Oh wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik krijg er meteen al helemaal zin in haha
Klinkt goed, is weer eens wat anders dan de standaard burger. Ik hou niet van feta en tzaziki vind ik ook wat te overheersend van smaak. Maar ik ga het toch proberen
Ziet er heerlijk uit! Ik hou van zulke burgers
Mmmm, wat ziet dat er goed uit zeg!
Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit eerde lamsburger gehad, maar het water loopt in de mond haha
Oh wat heerlijk, inkrijg er meteen trek van, dit ziet er heel goed uit zeg! En lekker met de feta.
Ik ben dol op de Griekse keuken! Ik vind de sausjes die ze bij gegrild vlees serveren ook altijd heel erg lekker
Ziet er heerlijk uit, al zou ik de chilipepers eruit laten
Goed beschreven! Ik denk dat mijn man dit recept graag wil gebruiken haha. Die is hier gek op 🙂
Wat een fijn recept het ziet er heerlijk uit ! en ik hou enorm van griekenland en grieks eten
Grieks eten is inderdaad erg lekker, dus dit recept sla ik even op om een keertje te maken.
Dat klinkt goed die ga ik binnenkort zeker een keertje maken