Een beetje Griekenland op je bord dat is toch altijd een feest en daarom wou ik onlangs lamsburgers zelf maken en dat bleek een top idee te zijn. De burgers waren zo lekker dat ik ze binnenkort gewoon nog eens opnieuw ga maken!

Hieronder geef ik jullie dan ook graag het recept mee en een paar tips mee. Zoals altijd, je kan het recept verfijnen en aanpassen naar eigen smaak.

lamsburgers zelf maken

Recept voor Griekse Lamsburgers

Dit is echt een heel eenvoudig recept om te maken! Ik eet het graag met een versgemaakte tzatziki, wat feta en tomaatjes en olijven.

Ingredi√ęnten:

  • 1 kg lamsgehakt
  • paneermeel
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 sjalot gesnipperd
  • een 8 tal pistolets (of hamburger broodjes)

Bereidingswijze:

Begin met het lamsgehakt. Meng het met de sjalot, de chilipeper, de look, het ei, het paneermeel, peper en zout.

Vorm er dan hamburgers van en laat ze 20 minuten rusten in de koelkast. Om de hamburgers te vormen gebruik ik altijd een hamburgerstamper. Kost bijna niks maar is supergemakkelijk!

 

Bak de lamsburgers goudbruin in olijfolie.

Tenslotte kan je de broodjes open snijden en ze beleggen. Bestrijk ze met wat tzatziki. Beleg ze met bv. rucola, je lamsburger, feta en nog wat tomaatblokjes.

TIPS

  • Pas op met de chilipepers. Liever iets te weinig dan te veel. Ik heb al dikwijls gemerkt dat de ene peper niet de andere is qua “pikantigheid”.
  • Maak de burgers lekker dun en iets groter qua omtrek. Op die manier zijn ze heel vlug klaar en passen ze perfect op je broodje. Doordat ze dun zijn geraakt de tzatziki, feta en/of ander beleg er ook nog bij.
  • BBQ: ik vraag mij echt af hoe deze heerlijke lamsburgers zouden smaken als ze recht van de grill komen. Dat extra snufje bbq-smaak moet het nog beter maken!

Ook fan van de “Griekse keuken”? Dan moet je dit zeker een proberen! Laat in de commentaren maar weten wat jullie van het recept vinden. Als je zelf nog een leuk Grieks recept hebt mag je dat ook altijd delen natuurlijk.

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/04/griekse-lamsburger.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/04/griekse-lamsburger-150x150.jpgKristofFoodEen beetje Griekenland op je bord dat is toch altijd een feest en daarom wou ik onlangs lamsburgers zelf maken en dat bleek een top idee te zijn. De burgers waren zo lekker dat ik ze binnenkort gewoon nog eens opnieuw ga maken! Hieronder geef ik jullie dan ook graag...Alles voor de man met smaak!