Meteen naar de inhoud
Home » Anoniem en veilig online betalen… Hoe doe je dat?

Anoniem en veilig online betalen… Hoe doe je dat?

Ik weet het, anoniem en internet dat zijn twee tegengestelden normaal gezien! Vanaf je het internet opent en op één of andere site gaat hebben ze al heel wat informatie van jou te pakken. Je IP adres is zichtbaar, door middel van allerlei cookies kunnen ze je tracken en andere informatie te pakken krijgen enz.

In de meeste gevallen is dit niet echt een drama omdat de meeste websites toch vrij betrouwbaar zijn maar het kan nooit geen kwaad om toch een beetje voorzichtig te zijn. Daarom geef ik jullie hieronder graag een paar tips mee waarmee je toch iets veiliger en anoniemer aankopen kan doen.

Met deze twee tips verhoog je je veiligheid en anonimiteit online

Als eerste kan ik jullie een vpn verbinding aanraden. Een vpn is een ‘virtueel privaat netwerk’. Het woordje privaat is hier belangrijk. Je zet door middel van een programma een virtuele tunnel op en die tunnel versleutelt je gegevens zodat niemand er aan kan. Bovendien wordt je ip adres ook vervangen door een ander adres zodat websites op het internet niet kunnen zien vanwaar jij echt komt.

Je kan zo’n vpn software overal vinden op het internet en meestal werken ze met een maandelijkse abonnementsprijs. Ga nu niet direct van die heel exotische sites zoeken maar kijk eerst eens even of je het nog niet hebt. Bij mijn Avast antivirus zit het gewoon inbegrepen en ik kan het aan- of uitzetten wanneer ik wil.

Een andere manier om anoniem aankopen te gaan doen online is een prepaid kaart. Die kaarten kan je kopen in bijvoorbeeld krantenwinkels of online. Je koopt een kaart van 10 euro, 50 euro of zelfs 100 euro en daarmee kan je dan online aankopen doen. Je moet hiermee dus niet je Paypal of je Bank app gebruiken. Je geeft gewoon de code vanop je prepaid kaart in en klaar is kees.

Er bestaan er verschillende maar een bekend voorbeeld is de Paysafe Card .

Je kan hiermee niet echt op alle websites betalen maar ik merk toch dat er meer en meer webshops het belang  er van gaan inzien.

Wil je echt safe zijn dan combineer je natuurlijk een vpn verbinding met zo een kaart.

Uiteraard zijn er nog verschillende manieren om je veiligheid te verhogen. Als jij nog goede manieren weet, laat het dan gerust weten in de commentaren!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: