Dit vegetarisch recept is op basis van een klassieke Nasi Goreng maar de rijst is vervangen door Griekse pasta, vandaar ook de naam.
Nasi Goreng is een superpopulair gerecht wereldwijd en de Griekse keuken is ook niet mis dus een combinatie van de twee kan gewoon niet slecht zijn!
Recept voor Griekse Nasi Goreng
Ingrediënten voor 4:
4 wortelen
1/2 broccoli
1 klein bakje champignons
1/2 courgette
1 ui
2 eieren
1 teentje look
400g Griekse pasta
Bereidingswijze:
Schil de wortelen en snij ze in reepjes. Snij deze reepjes nog eens zodat je kleine blokjes krijgt. Doe hetzelfde met de courgette.
Was de broccoli en maak er zo klein mogelijke roosjes van.
Snij de champignons in kleine blokjes.
Snipper de ui en de look.
Kook de gesneden broccoli, de courgette en de wortelblokjes even gaar en zet ondertussen kook ondertussen ook de Griekse pasta.
Doe wat olie in een pan en laat deze goed heet worden, doe de look en de ui er in en nadien de andere groenten. Roer alles goed door zodat het zeker niet kan aanbranden.
Na een paar minuten is dit mengsel klaar en mag je het even opzij zetten.
Doe de eieren in een ingevette pan en meng met een vork eerst het eiwit door elkaar en dan het eigeel. Het resultaat zouden van die korrelige roereieren moeten zijn.
Giet de pasta af en doe er de groenten en de eieren bij. Meng alles goed onder elkaar en kruid alles goed met peper, zout en currypoeder.
Volg mij op Social Media: