Meteen naar de inhoud
Home » Steak Sandwich – Feest voor vleeseters!

Steak Sandwich – Feest voor vleeseters!

Het is vandaag 1 februari dus ik vermoed dat vanaf vandaag deze Steak Sandwich wel moet kunnen. De meeste mensen zullen hun goede voornemens van januari al lang vergeten zijn dus een calorietje meer of minder moet kunnen.

Deze sandwich bestaat uit zeven heerlijke lagen vlees, kaas, ui, champignon, enz. Oh ja, er zit ook een blaadje groen in. Waarschijnlijk om de indruk te wekken dat het ook gezond is.

Dit monster moet minstens 5 uur in de koelkast dus als je hem wil eten maak je hem best al de dag voordien.

Steak Sandwich recept

In de video leggen ze alles uit maar ik heb onder de video ook nog eens het recept uitgeschreven zodat je een handig lijstje hebt voor de ingrediënten.

 

Ingrediënten:

2 steaks
1 ui
champignons
verse spinazie
6 sneetjes cheddar kaas
6 sneetjes spek
6 sneetjes emmental
Olijfolie
Bakboter
1 grote pistolet (of ander broodje)

Bereidingswijze:

Doe olie in een pan en laat het goed heet worden. Kruid ondertussen de steaks met peper en zout.

Bak de steaks 2 minuten aan één kant en doe dan een flinke klont boter in de pan. Draai de steaks om en laat ze twee minuten bakken aan de andere kant. Lepel ondertussen de gesmolten boter over het vlees voor extra smaak.

Haal de steaks uit de pan en leg ze opzij.

Veeg de pan proper en doe er opnieuw olie in. Voeg de in ringen gesneden ui en de gesneden champignons toe en laat deze al roerend bakken tot ze gekarameliseerd zijn (20 minuten ongeveer).

Neem het brood en snij de top er af. Haal de binnenkant van het brood er uit zodat je een hol broodje hebt. Leg de eerste steak op de bodem en verdeel daar de cheddar kaas over. Voeg nu achtereenvolgens de ui/champignon mix, de spinazie, het spek en de emmental toe. Dek het geheel af met de tweede steak en doe het deksel terug up het broodje.

Wikkel je Steak Sandwich in een zilverpapier en leg het in de frigo met iets zwaar er op zodat het broodje platgedrukt wordt. Het moet minstens 5 uur in de frigo!

Voor het af te werken verwarm je een oven op 250 graden en daarin leg je de sandwich voor 20 minuten.

Haal het geheel uit de oven en snij het in stukken.

Enjoy!!!

 

Dit recept heb ik hier gevonden.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: