Dit recept heb ik gevonden in een boek van Pascale Naessens. Het was de eerste keer dat ik één van haar ‘Puur’ boekjes in mijn handen had en ik moet toegeven, er staan veel leuke recepten in. Dit was alvast een topper!

In het originele recept hieronder wordt de zalm in de oven gemaakt maar ik heb de zalm gegrild op de bbq en enkel de groenten in de oven gedaan.

 

Zalm met olijven

Recept voor zalm met olijven en tomaatjes

Ingrediënten voor 2 personen:

2 zalmfilets
250 gr cherrytomaatjes
handje groene olijven
olijfolie
balsamicoazijn
tijm
zeezout
peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de tomaatjes en olijven in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en peper. Giet er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn over, verhouding 1 op 1, zodat het geheel voor ongeveer een derde onderstaat. Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.

Bestrooi de zalm met tijm, zeezout en peper. Leg de zalm bij de tomaatjes en olijven en zet nog 10 minuten in de oven.

 

Lekker? Deel het recept gerust verder via Facebook.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/08/zalm-tijm.jpg?fit=600%2C400&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/08/zalm-tijm.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,olijven,Recept,zalmDit recept heb ik gevonden in een boek van Pascale Naessens. Het was de eerste keer dat ik één van haar 'Puur' boekjes in mijn handen had en ik moet toegeven, er staan veel leuke recepten in. Dit was alvast een topper! In het originele recept hieronder wordt de zalm...Alles voor de man met smaak!