Zaterdagavond liep ik met goede vrienden over het Antwerpse Zuid op zoek naar een plek waar we ‘een klein hapje’ konden eten. De bedoeling was om ergens een paar cocktails te drinken en eventueel daarbij wat tapa’s of zo te eten. Plots zei iemand “Hey kijk, op dat bord staat dat je nacho’s kan krijgen, daar heb ik echt zin in!”.

Nacho’s doen mij altijd denken aan mijn reis naar Miami dus voor mij was dat direct ok.

We zijn dus eerder toevallig bij restaurant Flaneur terechtgekomen maar het bleek achteraf een prima keuze!

restaurant de flaneur

Restaurant Flaneur in Antwerpen, wat vonden we er van?

Toen wij er waren waren ze net de gevel naast het restaurant aan het renoveren en dat is een beetje ongelukkig want naast het terras staat zo’n stelling met een lelijke doek over. Niks aan te doen natuurlijk maar misschien daarom dat het terras toen minder in het oog sprong.

Als je echter binnenkomt is dat vlug vergeten want binnen is het echt heel mooi ingericht! In het restaurant heb je verschillende niveaus en dat geeft een heel leuk effect. Als je binnenkomt sta je boven aan de toog en daar heb je al een aantal tafeltjes. Via een trapje ga je een verdieping lager en daar staan dan hoge tafels met krukken en een grote vierkante toog in marmer look. Modern en stijlvol, meer moet dat niet zijn!

Qua aperitief heb je redelijk wat keuze. Ik heb een Flaneur gin genomen met een aangepaste tonic en die was best lekker. We waren in eerste instantie gekomen voor de nacho’s dus die hebben we natuurlijk ook gegeten tijdens het aperitief.

Voor het hoofdgerecht heb je niet al te veel keuze maar dat is niet erg. Je neemt ofwel een pasta bolognaise, een lasagna bolognaise of een salade. That’s it! De pasta’s komen in verschillende versies en wie graag zijn eigen pasta nog wat extra ingrediënten geeft kan dat ook. Allemaal goed.

Natuurlijk, een keuken die zo’n beperkt aantal gerechten presenteert moet wel zorgen dat het goed is… Ik kan jullie echter zeggen dat dit geen probleem is hier! Ik had de lasagna en die was heel lekker! Mijn vrienden hadden pasta en ook zij waren heel tevreden. Het feit dat ik vergeten ben van een foto te nemen van de hoofdgerechten zegt eigenlijk al genoeg!

Achteraf bekeken doet het concept mij wat denken aan Pee Klak, daar kan je ook enkel pasta bestellen. Dat is dan ook wel de enige vergelijking want hier is het veel moderner en veel verfijnder!

restaurant flaneur

Conclusie

Heel lekker gegeten in een mooi kader en de bediening is ook uitstekend dus ja… Een adresje dat ik kan aanraden!

Oh ja, vanaf nu lopen we dus niet meer over het Zuid maar flaneren we over het Zuid. 😉

Op de website van restaurant Flaneur staat meer info: http://www.flaneur.be/

Ben je hier zelf al geweest? Laat het even weten in de commentaren!

 

Zin gekregen in een weekendje Antwerpen? Check even Booking.com voor een goed hotel:

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/06/restaurant-de-flaneur-3.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/06/restaurant-de-flaneur-3.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofRestaurantsAntwerpen,De Flaneur,pasta,restaurantZaterdagavond liep ik met goede vrienden over het Antwerpse Zuid op zoek naar een plek waar we 'een klein hapje' konden eten. De bedoeling was om ergens een paar cocktails te drinken en eventueel daarbij wat tapa's of zo te eten. Plots zei iemand 'Hey kijk, op dat bord staat...Alles voor de man met smaak!