Ratatouille is een echte Franse klassieker! Meestal eet ik daar een goede entrecôte of een gegrild kippetje bij maar het kan dus ook perfect vegetarisch. Deze omelet met ratatouille is daar een goed voorbeeld van.

In dit recept vervangen we het vlees gewoon door een omelet en klaar is kees. Ook heb ik er voor gekozen om een paar typische ingrediënten zoals groene paprika en aubergine weg te laten en om de ratatouille nét iets zoeter te maken.

Lekker hoor! En oh ja, fervente vleeseters moeten nog niet in paniek schieten, je zal nadien zeker geen honger meer hebben.

Hier staat mijn recept voor klassieke ratatouille.

omelet met ratatouille

Ingrediënten voor omelet met ratatouille:

  • olijfolie
  • een beetje suiker
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 rode paprikas, zonder zaad en in reepjes
  • 1 grote courgette of 2 kleine courgettes, in blokjes
  • champignons in kwartjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper, zout en provencaalse kruiden
  • 2 eieren per persoon

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een grote gietijzeren pan op matig vuur. Doe eerst de ui erbij en doe daar een lepel kristalsuiker over. Laat dit een paar minuten sudderen en roer regelmatig om. Doe dan de geperste look erbij en laat nog even doorsudderen.

Nu mogen de paprika en de courgette erbij en dit laat je opstaan tot de groenten vocht beginnen verliezen. Dan pas doe je de tomatenblokjes erbij en dit kan je alvast afkruiden met peper, zout en provencaalse kruiden.

Laat dit minstens een half uur pruttelen.

De champignons maak ik altijd apart. Laat olie warm worden in een pan en zorg dat de pan goed heet staat. Doe de champignons erbij en laat die mooi bruin aanbakken. Als ze wat beginnen aanbakken doe je er een klein scheutje water bij maar pas op voor je vingers want de stoom is superheet!

Tien minuten voor dat de saus klaar is doe je de champignons erbij en roer je alles nog eens goed door. Indien gewenst kan je nog wat bijkruiden nu.

Nu is het tijd om de omeletten te bakken. Eieren mengen en kruiden met peper en zout, mooie omelet bakken en direct opdienen met ruim veel ratatouille!

Afwerken aan tafel kan met peterselie, wat gemalen kaas, enz.

Indien je het in huis hebt smaakt een echte Franse baguette hier ook bij natuurlijk.

Smakelijk!


Online kwam ik ook nog deze foto tegen, nog een alternatief voor ratatouille met eieren. Het lijkt me nu wel niet zo handig om uit zo een kommetje te eten en ik zie links nog een Rioja wijn staan… De kenners nemen uiteraard een lekker Provence wijntje bij dit gerecht.

 

Laat in de commentaren gerust weten wat jullie ervan denken!

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/09/ratatouille-omelet.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/09/ratatouille-omelet-150x150.jpgKristofFoodratatouilleRatatouille is een echte Franse klassieker! Meestal eet ik daar een goede entrecôte of een gegrild kippetje bij maar het kan dus ook perfect vegetarisch. Deze omelet met ratatouille is daar een goed voorbeeld van. In dit recept vervangen we het vlees gewoon door een omelet en klaar is kees....Alles voor de man met smaak!