Meteen naar de inhoud
Home » De 6 beste bieren van Nederland

De 6 beste bieren van Nederland

De 6 beste bieren van Belgie opsommen is quasi onmogelijk! De 6 beste bieren van Nederland opsommen is ook niet gemakkelijk!

Nee, het is geen grapje, ik vind het echt niet gemakkelijk. Niet omdat het er zoveel zijn maar eerder omdat ik totaal niet bekend ben met de Nederlandse streekbieren. Ik heb me voor deze lijst dan maar gebaseerd op iets waar ik wel vertrouwd mee ben en dat is op de populariteit van de Nederlandse biermerken op Facebook.

Hoe meer likes hoe beter? Bullshit natuurlijk maar ik hoop met deze top in ieder geval wat reacties los te weken zodat ik binnenkort een top kan publiceren gebaseerd op smaak. Zet je favoriete Hollandse bier dus zeker in de comments.

Beste bieren van Nederland

De beste Nederlandse bieren *

*gebaseerd op populariteit

Amstel57.500 likes

Deze pagina van Amstel is de Nederlandstalige pagina en met 57.500 likes is dat de populairste die ik gevonden heb. Ze hebben nog tal van internationale pagina’s met veel meer likes ook. Amstel doet dus het zeker niet slecht online!

Bavaria375.000 likes

Bekende Nederlandse pils! Wordt in verschillende landen verkocht en dat zie je aan het aantal likes.

Brand bier28.500 likes

Dit bier ken ik persoonlijk niet. Het ‘lage’ aantal likes heeft niks te maken met de bekendheid of onbekendheid van dit bier. Dit is ook een Nederlandstalige pagina en die kan natuurlijk niet op tegen de grote internationale pagina’s van de topmerken.

Grolsch266.000 likes

Het bekende groene flesje met het witte dopje! Internationale Facebook pagina zoals de meeste merken die ik hier opnoem.

Heineken – 15.650.000 likes!

Wow, ongelooflijk hoog aantal likes! Dit bier wordt weliswaar verkocht in 70 verschillende landen maar toch… Om een idee te geven, Stella Artois is het populairste Belgische bier en dat wordt ook  in minstens zoveel landen verkocht maar dat blijft steken op 6.500.000 likes.

Hertog Jan – 100.000 likes

Dit bier kende ik persoonlijk niet. Het bestaat in pils maar ook in Oud Bruin, Grand Prestige, enz. Omdat ik het niet ken kan ik ook niet exact zeggen dewelke nu juist de beste of de populairste is.

Als je geregeld een Hertog Jan opentrekt laat dan zeker in de comments weten wat je er van vind.

 

Over de smaak durf ik geen discussie beginnen maar qua online aanwezigheid zijn de Hollandse bieren zeker niet slecht bezig!

Nu is het aan jullie. Laat jullie top 6 van beste bieren van Nederland na in de comments.

Oh ja, mocht je om één of andere reden niet overtuigd zijn van deze Nederlandse bieren, check dan even onze Belgische Bierlijst.

Facebook Comments Box

1 reactie op “De 6 beste bieren van Nederland”

  1. Ik dacht dat het hier over BIER ging? Staat er plots Heineken tussen !!

    Onlangs mijn stoovlees in La Trappe laten garen en dat was zeer de moeite.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!