Meteen naar de inhoud
Home » Duvel Tripel Hop 2016

Duvel Tripel Hop 2016

Duvel Tripel Hop 2016Met Duvel Tripel Hop 2016 is er een vervolg gebrouwen op de succesreeks die werd gestart in 2007 (toen éénmalig), heropgestart in 2010,  en vanaf 2012 een jaarlijkse variant kreeg. Steeds meer bierliefhebbers kijken er met nieuwsgierigheid naar uit. De nieuwe tripel hop lijkt wel het Belgische antwoord op “Le Nouveau Beaujolais”. Vandaag ontving ik ook mijn proefexemplaar.

Smaak

Dit is er eentje voor de echte Duvel liefhebber. Een echte Duvel, maar een klein beetje een frissere toets. Achteraan je mond blijft er een toets van peper achter. Een klassieke Duvel dus, maar met een frisse toets. Dit is een bier dat de authenticiteit van het origineel bewaart, maar er toch nog een leuke twist aan toevoegt. Een ideaal terrasbier volgens mij.

Speciaal in deze editie

 • Voor de eerste keer noemt men het niet “Tripel Hop Jaartal”. Op het etiket zie je dus nergens de vermelding 2016 staan.
 • Op mijn 2013 editie (ik heb inderdaad nog steeds enkele Japanners in de kelder) staat houdbaar tot oktober 2015. Maar liefst 34 maanden dus! Op deze jaartalloze 2016, staat dat hij maar goed is tot Augustus 2017. Dat zijn nog maar 20 maanden.

Technische fiche

Facebook Comments Box

4 reacties op “Duvel Tripel Hop 2016”

 1. Ben je zeker dat dit begonnen is in 2010? Ik heb in 2007 ook al tripel hop gekocht en zelfs nog een fles staan hier.

  1. Goed gezien Erwin ! Onze redacteurs verdedigen zich nog als: we moeten eerst proeven en kunnen dan pas schrijven. Bij Duvels durft er dan eens een vergissing in te sluipen.
   Maar dus in 2007 eigenlijk begonnen, en dan gestopt. Slimme marketingtruck; ze gingen een weddenschap aan met de Lambiekstoempers om bij voldoende likes op facebook, de productie terug op te starten. (in werkelijkheid was men het sowieso van plan, maar gratis publiciteit is nooit erg). Dan dus na die actie terug gestart in 2010; en sinds 2012 een jaarlijks bier.
   * * We pasten inmiddels het artikel ook aan * *

 2. Wie weet. De Duvel Classic ziet er wel goed uit. Ik heb vroeger in die streek nog de Fietsdodentocht gereden maar 100 kilometer zit er voorlopig niet meer in.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!