Zelf pizza maken

Feestje bij je thuis? Filmavondje gepland? Het maakt niet uit wat de gelegenheid is, een verse pizza is altijd top!

Zelf pizza maken is eigenlijk ook niet moeilijk, je moet er enkel wat geduld voor hebben en onderstaand recept goed volgen.

Wij leggen je uit hoe je de deeg en de basis tomatensaus maakt en jij doet de rest: champignons, salami, mozarella, hesp, pepertjes, enz. Maakt niet uit wat jij graat eet, er is altijd wel een combinatie waarmee je een super pizza kan maken.

Zelf pizza maken – zo doe je het

Ingrediënten en bereidingswijze voor de pizzabodem

• 800 gram bloem
• 500 ml lauw water
• 50 ml olijfolie
• 50 gram verse gist
• 20 gram zout

Eerst roer je de gist door het lauwe water. Maak dan een kuiltje in de bloem en giet de gistoplossing erin. Dan voeg je het zout en de olijfolie toe en begin je het deeg te kneden.

Eens het deeg goed elastisch is laat je het 20 minuten rusten onder een handdoek zodat het kan rijzen. Daarna rol je het deeg uit en versnijd je het in porties.

De aparte porties rol je opnieuw op in deegbolletjes en laat je opnieuw 20 minuten rijzen. Daarna kan je de deegbollen opnieuw uitrollen tot een ronde vorm.

De bodem is nu klaar om te beleggen.

Tip voor een krokante korst: rol je deeg alvast uit op bakpapier en laat de bakplaat straks in de oven mee voorverwarmen. Leg de pizza dan met het bakpapier op de hete plaat zodat de bodem meteen dichtschroeit.

Ingrediënten en bereidingswijze voor de tomatensaus

• 1 el olijfolie
• 1 fijngehakte ui
• 1 geperst knoflookteentje
• 459 gram tomaten die je ontvelt en in stukjes snijdt
• 1 el verse basilicum
• zout
• peper

Verwarm de olijfolie en voeg daar de ui en knoflook aan toe. Na een minuutje of 3 voeg je de gehakte tomaten en zout en peper naar smaak toe.

Wanneer je de saus zo’n 20 minuutjes op een zacht vuurtje hebt laten koken is ze klaar. Nu kan je je pizzabodem ermee bestrijken. Laat een centimeter vrij aan de rand zodat de saus in de oven niet van je pizza valt.

Zet ondertussen ook de oven aan, en warm hem alvast voor op 250 graden.

De pizza beleggen

Ik heb het in het begin al vermeld: gooi er maar op wat jij lekker vindt!

Wat ik dikwijls doe is mijn pizza in zones verdelen, op die manier maak ik één pizza met drie of vier verschillende smaken.

Eens het beleg er op ligt kan je pizza de oven in. Laat hem tussen de 10 en 15 minuten bakken en controleer af en toe. De baktijd varieert namelijk naargelang je veel of weinig beleg gebruikt hebt.

Smakelijk!

 

Als je zelf een toprecept kent, laat het dan zeker weten in de comments. Pizza recepten kan je namelijk niet genoeg hebben.

Accessoires voor pizza’s vind je hier.

 

KristofDrankFoodFeestje bij je thuis? Filmavondje gepland? Het maakt niet uit wat de gelegenheid is, een verse pizza is altijd top! Zelf pizza maken is eigenlijk ook niet moeilijk, je moet er enkel wat geduld voor hebben en onderstaand recept goed volgen. Wij leggen je uit hoe je de deeg en de...Alles voor de man met smaak!