Westvleteren 12, het beste bier ter wereld

Westvleteren 12 Beste bier van de wereld

Westvleteren 12 is nu al twee jaar op rij verkozen tot beste bier ter wereld. Niet enkel de smaak is fantastisch, ook het verhaal achter het bier is mooi.

Omdat de brouwersactiviteiten niet de overhand mogen nemen, werd beslist de productie te beperken. Enkel om grote verbouwingswerken in het klooster te financieren werd onlangs beslist wat extra hoeveelheden op de markt te gooien. Een actie met Colruyt, een lading voor de States en nog een portie voor de Nederlanders. Kopen kan niet in de winkel en enkel bij de abdij (na telefonische bestelling dan nog). Er wordt niet gezwicht voor het grote geld. Mooi zo.

Alternatief

Dat maakt uiteraard dat mensen op zoek gaan naar een alternatief. Sint Bernardus Abt 12 wordt daarbij steeds genoemd. Volgens de ene beter, anderen vinden hem toch een pak minder. Maar een volhardende groep beweert dat het exact hetzelfde bier, enkel het etiket verschilt.

 

Hoe smaakt een Westvleteren 12?

Volgens de toonaangevende website ratebeer.com het beste van de hele wereld. Fruitig aroma. Zachte volle smaak. Rijpt overigens nog rustig verder op de fles en zou volgens de kenners op zijn allerbest zijn na 10 jaar.

Een biertje voor de specialisten. Om van te genieten wanneer je rustig de tijd hebt in de keuken.

En uiteraard een uitstekend cadeau voor Vaderdag, verjaardag of jubileum.  Wil je een man tonen dat je een speciaal cadeau wil geven en dat je er veel moeite voor wil doen? Westvleteren 12 is een goed idee !

Gegevens

Land: België

Producent: Sint-Sixtusabdij (www.sintsixtus.be)

Alcohol: 10,2 %

 

Hier kan u trouwens lezen hoe u zelf bier kan gaan kopen in Westvleteren.

Volg mij op Social Media:RafDrankbeste,bier,wereld,Westvleteren 12Westvleteren 12, het beste bier ter wereld Westvleteren 12 is nu al twee jaar op rij verkozen tot beste bier ter wereld. Niet enkel de smaak is fantastisch, ook het verhaal achter het bier is mooi. Omdat de brouwersactiviteiten niet de overhand mogen nemen, werd beslist de productie te beperken. Enkel om...Alles voor de man met smaak!