Meteen naar de inhoud
Home » Bacon Burger Battle!

Bacon Burger Battle!

In de USA kan je de hele wereldkeuken proeven. Maar het meest bekend zijn toch de hamburgers. Op elke straathoek vind je een fast food restaurant waar mensen volgevreten naar buiten rollen. Tijdens een solo roadtrip in Miami voor Travelchecker.be ben ik nog op zoek naar een avondmaal. En zonder vrouwen in de buurt die liever iets gezond eten kan ik me volledig laten gaan.

Ik besluit eens uit te zoeken welke hamburgerketen de lekkerste baconburger serveert. Naast buikpijn leverde deze bacon burger battle onderstaand resultaat op.

Bacon Burger Battle

1. Five Guys

bacon burger battle

Five Guys is een minder bekende keten en het is vaak wat moeilijker om een restaurant te vinden. De keten staat bekend om zijn vers gemaakte burgers, waar je zelf de toppings mag kiezen die je wil. Heb je grote honger kan je all the way gaan, dan vlammen ze alle toppings ertussen. Ik bestel de baconburger, 780 calorieën afgesmaakt met 4 sneetjes sweet apple-wood smoked bacon. De smaak is intens, de burger heet en het broodje is doordrenkt van het vet. Maar deze burger wint met glans de wedstrijd, beter dan dit wordt een bacon burger niet. Antwerpen is trouwens sinds verleden week de thuisstad van de eerste Belgische Five Guys. Allen daarheen!

2. Wendy’s

Wendy’s is nog zo’n keten die niet zo bekend is in België. Het logo doet een beetje denken aan Pipi Langkous, het interieur lijkt uit hetzelfde tijdperk te komen. Op de menukaart prijkt de Baconator, een dubbele burger met 6 sneetjes spek en 2 plakjes kaas. Net zoals bij Five Guys serveert men de burger in aluminium folie zodat je burger lekker heet blijft. Helaas is de foto op de menukaart heel wat indrukwekkender dan de kleine baconator die voor ons op tafel ligt. Het zoete broodje past wel goed bij de intense spek smaak dus deze burger staat terecht op de tweede plaats.

3. Burger King

De bacon king sandwich scoort met 1150 calorieën het hoogst op het vlak van energiewaarde. Qua smaak kan de King echter nooit tippen aan zijn concurrenten. Geen speciale saus voor deze burger, maar gewone ketchup en mayonaise. Het spek verdwijnt naar de achtergrond en zal ooit wel eens krokant geweest zijn, helaas niet toen het in mijn mond verdween. De sesamzaadjes op het slappe broodje zijn een maat voor niets. Burger King buist voor de test.

4. Mc Donalds

Foei McDonalds! Tijdens mijn bezoek stond er geen signature bacon burger op de kaart. Als alternatief krijg ik een bacon Mcdouble . Een gewone dubbele hamburger met amper 2 uitgedroogde lapjes spek tussen. Bovendien lag mijn McDouble al even te wachten waardoor hij even warm was als mijn vanille milkshake. Het lekkerste was de augurk, dat zegt genoeg…

Conclusie: het cliché klopt, in Amerika vind je overal fast food en hamburgers. Maar er zit wel wat verschil tussen de verschillende ketens. Zoek je kwaliteit en versheid, spring dan zeker eens binnen bij Five Guys. De bacon liefhebbers kan ik ook de bacon dog en zelfs de bacon milkshake aanbevelen.

De hoge cholesterol krijg je er gratis bij!

 


Dit is een gastartikel van Christophe van Travelchecker.be. Bedankt daarvoor!

We krijgen spontaan zin om zelf de battle ook eens te proberen!

Zelf ook een gastartikel insturen? Contacteer ons en we kunnen vast iets afspreken.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!