De top 6 koksmes
In de enorme hoeveelheid beschikbare messen is het belangrijk dat je er een goed exemplaar uitkiest. Het juiste mes, op de goede manier onderhouden kan een leven lang meegaan en echt je verlengstuk in de keuken worden. Deze handige top 6 helpt je bij het kiezen.
De top 3 krijgt zelfs een foto !
1. Tojiro Shippu Koksmes 21 cm
- prachtig design
-
63 lagen staal
-
Rockwell 60
-
Made in Japan
-
klein nadeel: enkel voor rechtshandigen, al maakt dat voor mij niet veel uit.
2. Wusthof Gourmet 20 cm
-
voor velen “het beste keukenmes ter wereld”
-
combinatie van hardheid (blijft dus lang scherp) en toch nog makkelijk te slijpen.
-
Rockwell 58
-
Made in Germany
-
klein nadeel: design is niet overdreven formidabel
3 Eden Kanso Aogami koksmes , 20 cm
-
extreem scherp
-
stijlvol design
-
Rockwel 62
-
Made in Japan
-
klein nadeel: onderhoud is niet vanzelfsprekend.
Verkleurt, na gebruik meteen proper maken en best inolieën.
4 WMF Grand Gourmet koksmes 20 cm
- Strak design. Diverse designprijzen gewonnen ook.
-
Perfect mes voor in de moderne keuken
-
Uit 1 stuk gesmeed dus geen naden, klinknagels of wat dan ook
-
Hardheid niet extreem waardoor slijpen en onderhoud makkelijk is.
-
Rockwell 56
-
Made in Germany
5 Global G61 20 cm met ribbeltjes
-
Met kuiltjes. Daardoor minder aan het mes plakkende groenten
-
Licht mes, ligt makkelijk in de hand
-
Rockwell 56
-
Speciaal opvallend design handvat, met zand er in. Dat zou het licht maken.
-
Scherpen dan de doorsnee messen
-
Made in Japan
6 Wusthof Classic Chai Dao 17 cm
– In Duitsland gemaakt, maar Japans uitziend.
- Rockwell 58
-
Nadeel: je zou denken: geef hier die kip, en ik hak ze met dit mes in stukken. Dat mag dus niet.
-
Made in Germany
Heb je zelf een prachtig koksmes? Misschien zelfs gekoppeld aan een redelijke prijs? Laat ons weten wat jouw beste mes is !
Volg mij op Social Media: