Meteen naar de inhoud
Home » Groenten op de BBQ: gevulde tomaten en brochettes met champignon, courgette en rode ui

Groenten op de BBQ: gevulde tomaten en brochettes met champignon, courgette en rode ui

BBQ is in hoofdzaak natuurlijk een kwestie van vlees grillen maar ook met groenten kan je best leuke dingen maken! Hieronder toon ik jullie twee heel eenvoudige receptjes die een mooi resultaat geven. Je gasten zullen blij zijn dat ze eens iets anders krijgen dan de geraspte worteltjes, schijfjes komkommer, enz.

Voor de groenten klaar te maken heb ik gekozen voor mijn nieuwe Napoleon gas BBQ omdat je daarop nog beter dan op houtskool de temperatuur in het oog kan houden Leuk dingetje trouwens. Het is een TravelQ Pro, eentje speciaal om vlug te verplaatsen en te installeren. Je zet hem op, maakt het eten klaar en na gebruik vouw je hem op en zet je hem in een hoekje in de garage. Erg handig allemaal!

groenten op de bbq

Gevulde tomaten met mozzarella

Zoek in de winkel naar een paar extra grote tomaten zodat je ze goed kan uithollen. Doe eerst wat kruiden in de uitgeholde tomaten (look, oregano, basilicum, … ) en vul de tomaten dan op met mozzarella kaas. Bovenop kan je ook nog altijd wat kruiden doen.

Ik heb de tomaten als ze nog lekker hard waren rechtstreeks op de grill gelegd zodat je mooie grillmarks erop krijgt en na een paar minuten heb ik ze in een aluminium bakje met wat olijfolie gelegd zodat ze daar rustig konden verder garen. Doe het deksel van de BBQ dicht zodat de BBQ goed heet wordt en de kaas goed kan smelten.

Haal de tomaten van de BBQ en dien ze onmiddellijk op! De mozzarella wordt heel vlug terug hard en dat zou jammer zijn.

Volgende keer prober ik deze ook eens met feta, kan ook niet slecht zijn..

Brochettes met rode ui, courgette en champignon

Een groente brochette kan je maken met eender welke groenten maar deze combinatie vond ik wel leuk.

Snij de steeltjes van de champignons, snij de rode ui in 4 stukken en snij de courgette in dikke plakken. Afhankelijk van de dikte van je courgette zal je de plakken misschien moeten halveren of zelfs in vier snijden.

Steek de groenten één voor één op een bbq spies en wrijf ze in met wat olijfolie.

Deze brochettes kan je onmiddellijk op de grill leggen zodat ze een kleurtje krijgen. Draai ze een paar keer om en laat ze dan ook verder garen in een aluminium bakje.

 

Op zoek naar meer leuke recepten? Bekijk dan even het overzicht van onze BBQ recepten!

Facebook Comments Box

9 reacties op “Groenten op de BBQ: gevulde tomaten en brochettes met champignon, courgette en rode ui”

  1. Oeh lekker. Veel mannen denken: vlees op de barbecue. Maar groenten kunnen net zo lekker zijn!

  2. Dit spreekt me erg aan moet ik zeggen. Groentes op de barbecue. Ik hoef ook eigenlijk niet zo veel vlees! En op deze manier kan ik dan toch barbecuen.

  3. mamalifestyleblog

    Heerlijk! Wij proberen ook altijd zoveel mogelijk groenten te eten, shaslicks met paprika of een gepofte aardappel. Als we op de camping zijn (in het weekend wanneer het mooi weer is) zetten we de barbecue aan, maar de rest van de week eten we eigenlijk nauwelijks vlees.

  4. ekebrouwer

    Wat een gave recepten! Ik ben zelf niet zo’n groentemens, maar ik weet zeker wel mensen die ik hier blij mee kan maken, het ziet er supermooi uit!

  5. Oeh lekker! En zo wordt een bbq ook nog een beetje gezond en goed voor het milieu (minder vlees)

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: