In de GVA lees ik net dat we in 2016 met zijn allen nieuwe superfoods gaan eten. Ik ben precies al redelijk goed bezig maar hoe zit het met jullie?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die een positief effect hebben op de gezondheid en allerlei kwaaltjes kunnen voorkomen.

Ik geef hieronder even mee wat ze allemaal voorspellen.

Superfoods voor 2016

Beuling

Beuling oftewel bloedworst zou dit jaar helemaal hot worden. Ik dacht nochtans dat dit al geruime tijd in de mode was…. Waarom is dit een superfood? Bloedworst is rijk aan eiwitten, kalium, calcium en magnesium, maar arm aan koolhydraten.

Ik eet het in ieder geval graag en zal mij dus zeker dit jaar ook niet inhouden met de beulingen. Misschien toch eens proberen om de rest van het gezin warm te maken voor de rode beuling want niemand lust dit.

Zeewier

Hier heb ik zelf geen ervaring mee. Nog nooit gegeten en het spreekt me ook niet aan. Als ik het ergens voorgeschoteld krijg zal ik geen nee zeggen maar het zelf maken… Nee, daar pas ik voor.

Waarom is dit een superfood? Zeewier bevat meer vitamine C dan een appelsien en zit propvol calcium.

Champignons

superfoods voor 2016Paddenstoelen zijn niet alleen rijk aan vitamine D en B, ze zorgen vaak voor toegevoegde lekkere smaken zonder nefaste gevolgen. Ze zouden bovendien goed zijn voor ons immuunsysteem en allergieën helpen voorkomen. Vooral de shiitake zal nog aan populariteit winnen.

Zelfde verhaal als hierboven. Champignons zijn zo ingeburgerd in ons dagelijks voedingspatroon dat je amper kan spreken van een nieuwe trend.

Ik ben absoluut gek op champignons dus ook dit blijf ik eten in 2016.

Hieronder een paar van onze recepten mét champignon:

Croque Champignon
Champignonsoep van Jamie Oliver
Champignonsaus voor bij de BBQ

Soep

Dit lijstje begint vervelend te worden. Soep is zo oud als het straat en iedereen weet dat soep gezond is.

Zie ook ons artikel van 2 jaar geleden:  Word een soep man!

Avocado-olie

AvocadoEindelijk iets nieuws. Avocado is al lang één van mijn favoriete voedingsmiddelen als ik eens ‘iets gezond’ wil maken maar van de olie had ik nog niet gehoord. Heb het ook nog niet zien staan in de supermarket dus ik vermoed dat je hiervoor bij de speciaalzaak moet zijn.

Online heb ik gezien dat ze het bij Drogisterij.net hebben.

Waarom is dit een superfood? Deze olie zou vetzuren bevatten die goed zijn voor het hart.

 

Voor de rest worden ook nog de volgende zaken genoemd:

Honing, zwarte bonen, maca, zwarte rijst, zoete aardappel, plantaardige eiwitten en berkwater.

 

Wat denken jullie er van? Zijn jullie goed bezig of is dit allemaal ‘zever in pakskes’?

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/superfoods.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/superfoods.jpgKristofFoodavocado,beuling,bonen,champignons,superfood,zeewierIn de GVA lees ik net dat we in 2016 met zijn allen nieuwe superfoods gaan eten. Ik ben precies al redelijk goed bezig maar hoe zit het met jullie? Superfoods zijn voedingsmiddelen die een positief effect hebben op de gezondheid en allerlei kwaaltjes kunnen voorkomen. Ik geef hieronder even mee wat ze...Alles voor de man met smaak!