Vandaag aan de slag met inktvis. Op het handige VLAM-kalendertje blijkt de inktvis het hele jaar door goed te zijn. Makkelijk.
Toch is de inktvis niet uitzonderlijk populair. Al helemaal niet sinds er al jarenlang de urban legend de ronde gaat, dat gefrituurde inktvisringen eigenlijk varkensanussen zouden zijn. Complete nonsens, al meermaals aangetoond, maar toch blijft het af en toe de kop opsteken. Maar goed, onzin dus, en daarom meteen aan de slag dus met onze altijd verkrijgbare inktvis.
Ingrediënten
- 5 tomaten
- 2 tenen look
- sjalotje
- 1 ui
- olijfolie
- Inktvisfilets (2)
- pasta
- peper en zout
Aan de slag
- Inktvis in ringen snijden
- Tomaten ontvellen (10 seconden kokend water, dan koud water, en makkelijk pel er vanaf halen.
- Ui, sjalot en look snipperen en in de pan en wanneer goed glazig: ringen erbij doen.
- Intussen pasta opzetten
- Tomaten bij de inktvissen gooien. En bijkruiden (belangrijk !) naar eigen smaak en inzichten met sambal / basilicum / oosterse kruiden/ Peper en zout. Zeker doen, anders is het echt te flauw.
- Pasta er onderdoor roeren en KLAAR.
Kan het makkelijker? Jazeker ! Met een filmpje.
Nog eens inktvis op het menu?
Eenvoudiger dan dit wordt het niet snel. Gezond is het ook, én snel klaar. Een aanrader dus, maar zorg wel dat je hem mooi afkruidt, of hij is wat flauw.
Volg mij op Social Media: