Deze pikante mosselen op de BBQ zijn ideaal voor wie op zoek is naar een eenvoudig en origineel hapje voor op de BBQ.
Je kan het maken terwijl de kolen nog aan het opwarmen zijn want je doet de mosselen in een aluminium bakje.
Recept pikante mosselen op de BBQ
Ingrediënten:
Voor een klein groepje eters is 1 kilo mosselen genoeg
1 potje tomatenpuree
flinke portie lookpoeder (of verse look natuurlijk)
flinke portie oregano
cayennepeper (oppassen! proef af en toe zodat je hiermee geen onaangename verrassingen hebt)
Bereidingswijze:
Neem een kom en doe daar de tomatenpuree in. Doe er de look, de oregano en de cayenne in en meng alles door elkaar. Proef af en toe zodat je weet of er nog extra cayenne bij moet of niet.
Als de marinade goed is doe je de uitgelekte mosselen erbij en roer je alles onder elkaar.
Ideaal is om de marinade toch minstens een uurtje te laten ’trekken’.
Zet de mosselen in een aluminium bakje op de BBQ en laat ze staan tot alle mosselen open zijn. Af en toe eens roeren kan geen kwaad. Als je een BBQ met een deksel hebt doe je het deksel best dicht.
Geen liefhebber van pikant? We hebben ook een andere versie van mosselen op de BBQ.