In dit artikel geef ik jullie graag een leuke tip mee voor wie binnenkort van plan is om Antwerpen te bezoeken. Als het buiten iets minder goed weer is, kan je perfect het Centraal Station van Antwerpen gaan bezoeken. Ik heb in het station ook nog een leuk restaurant gevonden dus ideaal om een beetje cultuur te combineren met wat gastronomie.

Centraal Station van Antwerpen

Het Centraal Station van Antwerpen is écht de moeite om te bezoeken! Ik ben zelf van het Antwerpse dus ik ben al geregeld in de grote hal van het station geweest maar toch heb ik nog vanalles bijgeleerd. Ik neem eigenlijk nooit de trein dus verder dan de hal was ik eigenlijk nog nooit geraakt. Neem zeker de tijd om ook de perrons en alle onderliggende niveaus te bezoeken, je zal verbaasd zijn hoe groot Antwerpen Centraal eigenlijk wel is.

Ik had het geluk dat er iemand bij was die 10 jaar meegewerkt heeft aan de grote verbouwingen van het station dus vanaf nu weet ik een heel pak meer over ons prachtig station. Ga vooral zelf een keer op ontdekkingstocht en beloon jezelf achteraf met een lekkere maaltijd!

Brasserie Royal – Le Royal Cafe

Ik zei het al hierboven, ik neem eigenlijk nooit de trein dus ik zou er ook niet direct opkomen om hier te gaan eten. Onterecht zo blijkt. Wij hadden bovendien op de website van Socialdeal een leuke aanbieding gevonden voor dit restaurant dus we hebben maar 20 euro moeten betalen voor een 3-gangen menu.

brasserie royal

Je ziet aan de foto’s hierboven dat het restaurant in dezelfde stijl is als de rest van het station. De hoge plafonds en muren zijn mooi gerenoveerd zodat je effectief de grandeur van vroeger nog wat voelt. De rest van het restaurant is aangekleed met eerder moderne toetsen en dat is prima gedaan.

restaurant centraal station antwerpen

Op de kaart van Brasserie Royal vind je de typische brasserie keuken. Je kan er kiezen tussen een paar voorgerechten en hoofdgerechten en ze hebben natuurlijk ook snacks. Ikzelf heb kaaskroketten genomen en als hoofdgerecht een steak. Lekker klaargemaakt en vriendelijk aan tafel gebracht door de bediening.

Het is en blijft natuurlijk een stations-brasserie dus verwacht hier geen haute cuisine maar nodig hier gerust een keer je niet-Antwerpse vrienden uit. Een leuke plaats voor een gezellige maaltijd en je krijgt er gratis de pracht van het Centraal Station bij!

Meer info op hun website: https://www.brasserieroyal.be/

Ben je hier zelf al geweest? Laat het even weten in de commentaren!

En als je toch in Antwerpen bent, bekijk dan zeker ook deze 13 tips om te bezoeken in Antwerpen een keer.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/03/restaurant-royale-e1553534383556.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/03/restaurant-royale-e1553534383556.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofRestaurantsIn dit artikel geef ik jullie graag een leuke tip mee voor wie binnenkort van plan is om Antwerpen te bezoeken. Als het buiten iets minder goed weer is, kan je perfect het Centraal Station van Antwerpen gaan bezoeken. Ik heb in het station ook nog een leuk restaurant...Alles voor de man met smaak!