Het is Pasen, jammer voor die beestjes, maar dit is het moment bij uitstek voor lam!
Niet dat we zo gek zijn van tradities, de Vasten laten we bijvoorbeeld probleemloos aan ons voorbij gaan, maar een goed stuk lam met Pasen vinden we meestal wel OK.
Vandaag een bijzonder eenvoudig en erg puur lamsgerecht.
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van dit goede vlees tot zijn recht te laten komen.
Ingrediënten voor een goede lamsbout:
- 1 lamsbout
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes look
- peper, zout, olijfolie
Zo maak je een lekkere lamsbout:
Aan de slag!
- Look fijn snipperen en mengen met fijn gehakte rozemarijn, peper en zout.
- In de lamsbout enkele inkepingen maken en vervolgens de kruidenmengeling er inwrijven.
- Met olie bestrijken en uurtje laten rusten.
- In de hete oven (190°) en een half uurtje per kilo vlees laten braden.
Opdienen met patatjes in de schil.. Of gebakken, je kiest maar.
Meer is er niet aan, geniet ervan !
Facebook Comments Box